VDU Verslo inkubatorius
VDU verslo inkubatorius – erdvė, kurioje turite galimybę vykdyti inovacinę veiklą – mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą (MTEP).
Susipažink su mūsų verslo inkubatoriaus teikiamomis paslaugomis:
- Biuro patalpas, laboratorijas, diskusijų erdves verslo susitikimams, automobilių stovėjimo aikštelę;
- VDU konsultacijas apie finansavimo pritraukimą, intelektinę nuosavybę, projektų rengimą, rinkos analizę ir kt.;
- Papildomą įmonės viešinimą parodose, renginiuose, straipsniuose, bendradarbiavimą startuolių bendruomenėje.
VDU Verslo inkubatorius:
„Nanologistics“
Veiklos sritys. Liposominių nešiklių technologijos vystymas, skirtas sveikatos bei sveikatinimo industrijų panaudojimui.
Istorija. Įmonę drauge įkūrė trijų VDU gamtos mokslų absolventų komanda, kartu turinti daugiau nei dvidešimt metų mokslo produktų kūrimo, vystymo bei komercializavimo pasaulyje patirtį. Įkūrėjus Eventą Šaučiūną, Edviną Grauželį bei Andrių Kočevą vienija bendros Biochemijos ir Molekulinės biologijos studijų kompetencijos bei artimas požiūris į verslo procesus. Plačiau.
„Innovative Care of Dementia“
Veiklos sritys. Alzheimerio ir kitų demencijos ligų specialiesiems poreikiams pritaikyto maisto gamyba, interaktyvaus namų slaugymo sistemos su išmaniuoju pagalbininku tobulinimas.
Istorija. Idėjos autorius ir sveikatingumo entuziastas Tadas Gudėnas su VDU Informatikos fakulteto dekanu, dirbtinio intelekto ir kalbos taikymo specialistu prof. Tomu Krilavičiumi vysto interaktyvią namų slaugymo sistemą su išmaniuoju pagalbininku. Plačiau.
„Biovala labs“
Veiklos sritys. Laboratorinių tyrimų pagalba žinių plėtimas apie tvarią aplinką.
Istorija. VDU Žemės ūkio akademijos (ŽŪA) aplinkos inžinerijos mokslų daktaras Mantas Rubežius ir švariųjų technologijų ir agroverslo vystytojas Žygimantas Kidikas beveik prieš dešimtmetį studijuodami pradėjo vystyti verslo idėją, kuri materializavosi į MB „Biovala“. Plačiau.
„Rūgsta“
Veiklos sritys. Natūralaus raugo kepinių kepimas.
Istorija. VDU absolventai į universitetą sugrįžta dėl įvairių priežasčių – lektoriavimas, profesinis tobulėjimas ar karjeros pokyčiai, tačiau atsiranda ir tokių, kurie šį sprendimą priima norėdami patobulinti kuriamus produktus. Prieš aštuonerius metus VDU politikos mokslus baigusios Gabrielė Vaičiulienė ir Giedrė Ignatavičė šią vasarą vėl žengė į universitetą, bet šįkart jau kaip natūralaus raugo kepinius parduodančios verslininkės. Plačiau.
„Mama noriu dar“
Veiklos sritys. Cukraus vatos produktų gaminimas, suteikiantis prieinamą alternatyvą desertų mėgėjams, turintiems alergijų.
Istorija. Mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą universitete vykdys desertų kūrėjas. Pusmetį gyvuojanti maisto technologijų įmonė jau dabar tapo pelninga – per mėnesį vidutiniškai parduoda po 200 cukraus vatos tortų. Įmonės pagrindinis klientų segmentas – suaugusieji, auginantys įvairaus amžiaus vaikus ir paauglius. Plačiau.
Kiti nariai
Biofarmacijos tyrimų laboratorija
KAPVIA – kanapių augintojų, perdirbėjų ir verslo inovatorių asociacija